• slider_az_osz_erkezese
  • slider_gesztenye
  • slider_lightning_fireworks
  • slider_szejke_ut
  • slider_szokokut
  • slider_tuzijatek
  • slider_udv_felho

 

    A Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány kezdeményezésében 2015-ben elindult Élhető Udvarhely mozgalom keretében újabb előrelépések várhatók. A Közösségi Alapítvány a mozgalom munkájában részt vevő több civil szervezettel együttműködve, jelesül a Szekler Teker Egyesülettel, az Udvarhelyszéki EKE-vel és a Feel Good Sportegyesülettel közösen dolgozták ki és valósítják meg az Aktív Udvarhely projektet.


   A 2017 november – 2018 április időszakban megvalósuló projekt a fenntartható és aktív város kialakításához kíván hozzájárulni. Ennek érdekében több típusú tevékenység valósul majd meg.

   Az első tevékenységcsoport a „Bringázz az iskolába” nevet viselő középiskolásoknak szóló elméleti és gyakorlati biciklis oktatás, melyet a Szekler Teker képzett oktatói vezetnek majd le. Mivel bátorítani szeretnék a fiatalok körében a biciklis közlekedést, az oktatás mellett a projekt keretében négy középiskola majd biciklitárolókkal is gazdagodik.


   Az egészséges, aktív életmód szorgalmazása érdekében a projektcsapat a várost körülvevő túraösvényt fog kialakítani, útvonal felfestéssel, tájékoztató táblákkal és pihenőhelyekkel. Térkép is készül majd az útvonalról. Ugyanakkor egy Udvarhelyi Teljesítmény Túra megszervezésére is sor kerül áprilisban, amellyel a túraösvény élménydús felfedezését garantálják a résztvevőknek.

   A projektet a Charles Stuart Mott Alapítvány támogatja a Globális Kihívások Helyi Megoldások Programja keretében a Lengyelországi Jótékonysági Akadémia révén. A projekt összértéke 25.367 dollár, melyből a támogató hozzájárulása 14.917 dollár, a fennmaradó 10.450 dollár a helyi közösség hozzájárulása. Székelyudvarhely Város Önkormányzata már a pályázat megírásakor tanácsi határozattal döntött arról, hogy 5.400 dollárral támogatja e projekt megvalósulását.

 

 

Keresés az Oldalon

2015 július 9

élhető udvarhelyi háztartások

kerekasztal beszélgetés

tudj meg többet!

 

Egycsepp

 

Térrendezés

 

Sétapálca