• slider_az_osz_erkezese
  • slider_gesztenye
  • slider_lightning_fireworks
  • slider_szejke_ut
  • slider_szokokut
  • slider_tuzijatek
  • slider_udv_felho

    A 2016-os év új lehetőségekkel és kihívásokkal indult az Élhető Udvarhely csoport számára, hiszen január végén jött a hír, miszerint egy 2012-ben elindított kerékpáros infrastruktúra tanulmányt poroltak le, egészítettek ki, és tettek közvitára négy székelyudvarhelyi önkormányzati képviselő, Jakab Áron Csaba, Sinka Arnold, Gidó Csaba és Berde Zoltán.

    Mivel a kerékpáros közlekedés ösztönzése egyik alapvető feltétele városunk élhetőbbé tételéhez, ugyanakkor tudván azt, hogy a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal nemrégiben indította el a fenntartható Mobilitási Terv kidolgozását, ezért történelmi pillanatnak gondoltuk, hogy a minket érintő témában, a kerékpáros infrastruktúra kidolgozásában cselekvően is szerepet vállaljunk. Bringas Terkep UDVTöbb egyeztetés során alakult ki a tanulmány végleges formája (www.kerekpar.ro), amelybe a kezdeményező önkormányzati képviselőkön kívül magánszemélyek és a civil társadalom képviselői is ( Szekler Teker, Feel Good Sportegyesület, EKE-Székelyudvarhely, Szabó „Kobra” Zoltán, és mások ) bekapcsolódtak. A végleges kerékpáros infrastruktúra tanulmányt a székelyudvarhelyi Mobilitási Terv elkészítésén dolgozó szakemberek ( FIP Consulting ) is pozitívan véleményezték, tehát szakmai szempontból kivitelezhető, és a székelyudvarhelyi kerékpáros közösség részéről is vállalható.

    A konkrét kerékpáros infrastruktúra kialakítása mellett mindenki fontosnak tartotta, hogy az oktatásra és szemléletformálásra is nagy hangsúlyt kell fektetni a közeljövőben, illetve hogy a kerékpáros közösség képviselői tagjai lehessenek a városi közlekedésfejlesztési munkacsoportnak.


    A továbbiakban csak a szándék hiánya állhat útjába annak, hogy a székelyudvarhelyi Mobilitási Terv szerves része legyen a felújított kerékpáros infrastruktúra tanulmány, és kis időn belül konkrét előrelépések legyenek a kivitelezés terén.

Élhető Udvarhely csoport

Keresés az Oldalon

2015 július 9

élhető udvarhelyi háztartások

kerekasztal beszélgetés

tudj meg többet!

 

Egycsepp

 

Térrendezés

 

Sétapálca