November 5. és 7. között Szebenben jártunk, hogy részt vegyünk az éves Közösségi Alapítványok konferenciáján. Mind a tizenhat, az országban található alapítvány képviseltette magát és a két nap alatt fontos tapasztalatcserék zajlottak.

Konferencia Szeben 1    Több alapítvány mutatott be példaértékű tevékenységet, és nekünk is alkalmunk nyílt egy rövid előadás keretén belül, hogy a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány képviselőiként beszámoljunk az Élhető Udvarhely csoport céljairól és megvalósításairól.

    Annak köszönhetően, hogy a csoport már egy tartalmas múlttal rendelkezik, alig fért bele a meghatározott időbe a bemutató. A hallgatóság érdeklődését leginkább a kerékpáros megmozdulások keltették fel, és elismerő tapssal méltányolták az Egy csepp is számít c. rövidfilmet, melyet az angol feliratos változattal vetítettünk le a nagyközönségnek. Az előadást követően is megkerestek még kérdésekkel és elismerően nyilatkoztak a rövidfilmről.Konferencia Szeben 2

    Mind a szervezők, mind a résztvevők fontosnak és követendő példának vélték az Élhető Udvarhely csoport tevékenységét, mely csak megerősítette bennünk, hogy érdemes ezt folytatni, mert tennivaló akad bőven.


Filmul Conferinței Naționale a Fundațiilor Comunitare din România 2015